Cursus Suikerbewust met Kids

Kopen

Cursus Suikerbewust met Kids

Een suikerbewuste en gezonde leefstijl geeft een positieve bijdrage aan het leven van je kind. Nu en voor in de toekomst! Het zorgt ervoor dat je kind zich beter voelt, gelukkiger en gezonder is en blijft.

Hoe ga je een gezonde leefstijl aan met je kind zodat eten wel leuk en lekker blijft, je kind verantwoord kan snoepen en zich geen buitenbeentje voelt? In deze cursus leer je dat het heel eenvoudig kan, ook met kinderen!

Heb je vragen over gezonde voeding? Jouw eigen situatie? Of over de cursusinhoud? Stel ze in de besloten Facebookgroep of via e-mail.

Cursus Suikerbewust met Kids

Kopen

Delen

1. Welkom!
1. Welkom!

Een suikerbewuste en gezonde leefstijl introduceren op een manier dat het goed is vol te houden, is niet zo moeilijk als het lijkt. In deze cursus Suikerbewust met Kids leer je dat het heel eenvoudig kan, ook met kinderen!

2. Wat doet suiker met je?
2. Wat doet suiker met je?

Voordat je de stap naar een suikerbewuste leefstijl kunt zetten, is het belangrijk om te weten wat suiker met je lichaam doet. Leer hier over de meest voorkomende gezondheidseffecten van te veel suiker bij kinderen

3. Suikers!
3. Suikers!

Waar bestaat suiker uit? Welke soorten suikers zijn er en waar zit suiker in? Daarover leer je meer in dit onderdeel.

4. Niet alleen suikers gedragen zich als suiker
4. Niet alleen suikers gedragen zich als suiker

Het klinkt vreemd, ook koolhydraten gedragen zich als suiker in je lichaam. Hoe dat precies zit en wat snelle koolhydraten zijn leer je hier.

5. Hoeveel suiker eet je?
5. Hoeveel suiker eet je?

Een suikerbewuste leefstijl is alleen effectief als je weet hoeveel suiker kinderen dagelijks mogen hebben voor een optimale gezondheid en wat je kind gemiddeld binnen krijgt. Leer berekenen hoeveel suiker er in producten zit.

6. Minder suiker in kleine stapjes voor succes
6. Minder suiker in kleine stapjes voor succes

Nu je weet hoeveel suiker kinderen nodig hebben en hoeveel suiker je kind gemiddeld binnenkrijgt, kom je al snel tot de conclusie dat er iets moet veranderen. Een suikerbewuste leefstijl aangaan is makkelijker gezegd dan gedaan, zeker met kinderen. Leer hier hoe je stap voor stap kunt toewerken naar het juiste effect.

7. Vetten
7. Vetten

Niet alleen het verminderen of vermijden van suikers en snelle koolhydraten maakt gezonder. Essentiële voedingsstoffen heeft een kind nodig om gezond te blijven. En sommige voedingsstoffen die geen suikers bevatten zijn, zeker voor kinderen, toch ongezond en kun je het beste mijden. Kom in dit onderdeel alles te weten over vetten.

8. Eiwitten
8. Eiwitten

Eiwitten zijn belangrijk voor kinderen en stimuleren de groei en ontwikkeling. Het zijn, naast koolhydraten en vetten, energiebronnen. Ze zijn de bouwstoffen van het lichaam en komen in elke lichaamscel voor. Hoe je ervoor kan zorgen dat je kind voldoende eiwitten binnenkrijgt leer je hier.

9. Vezels
9. Vezels

Voedingsvezels zijn belangrijke stoffen voor je lichaam. Ze dragen bij aan een goede gezondheid en gezonde spijsvertering. Daarnaast voorkomen en verminderen ze tal van klachten. Hoeveel voedingsvezels heeft je kind nodig in elke levensfase en in welke voedingsmiddelen, die graag door kinderen worden gegeten, zitten veel vezels? Dat en meer leer je in dit onderdeel.

10. Vocht
10. Vocht

Vocht heeft essentiële functies. Het regelt je lichaamstemperatuur, het helpt je darmen bij de opname van voedingsstoffen en het transporteert voedings- en afvalstoffen door je lichaam. Vocht heeft je kind nodig in de vorm van water en thee zonder suiker. Door te weinig vocht droogt je kind uit. Hoeveel vocht heeft een kind nodig en hoe maak je water en thee drinken hip? Vind hier je antwoorden op deze vragen.

11. Biologisch eten
11. Biologisch eten

De vraag naar biologische voedsel groeit explosief. Maar waarom? Bij biologische producten wordt rekening gehouden met de gezondheid van mens, dier en natuur. Dat is het niet alleen. Ten opzichte van 'gewoon' eten heeft biologisch voedsel diverse gezondheidsvoordelen. Kom deze te weten in dit onderdeel.

12. Eenvoudig smaak toevoegen aan je eten
12. Eenvoudig smaak toevoegen aan je eten

Als je suikerbewust en gezond gaat eten, kook je zonder suiker, pakjes en zakjes en andere rommel. Je voegt echte smaak toe aan het eten, smaak van kruiden, specerijen en natuurlijke smaakmakers. Welke smaakmakers heb je nodig om het eten ook voor je kind lekker te houden, leer je hier.

13. Basis suikerbewust en gezond met kids
13. Basis suikerbewust en gezond met kids

Inmiddels weten we hoe we suiker moeten herkennen, van welke voedingsmiddelen en ingrediënten je kind gerust iets meer mag hebben en welke we het beste kunnen mijden. Het is tijd voor een korte samenvatting, wat is er echt belangrijk in een suikerbewuste en gezonde leefstijl voor je kind?

14. Etiketten lezen en begrijpen
14. Etiketten lezen en begrijpen

Als je suikerbewust en gezond wil leven en dus zo min mogelijk suiker en andere toevoegingen wil binnenkrijgen, moet je etiketten lezen. Daar ontkom je gewoon niet aan. Leer hier etiketten lezen en begrijpen wat de informtie op het etiket betekent, dan weet je wat je kind eet of beter niet kan eten.

15. Verleidingen in de supermarkt weerstaan
15. Verleidingen in de supermarkt weerstaan

Een supermarkt heeft als doel zoveel mogelijk te verkopen en dan bij voorkeur die dingen waar zij het meeste winst op kunnen behalen. Dat is niet jouw belang, jij wil dat je kind gezond eet! Voedingsmiddelen voor kinderen, waarbij de verpakking schreeuwt om te worden verkocht, zijn doorgaans niet gezond. In dit onderdeel tips om de verleidingen van de supermarkt te weerstaan én het gezeur van je kind om toch te kopen wat er zo aantrekkelijk uitziet.

16. Thuis is de basis
16. Thuis is de basis

Voor kinderen is het belangrijk dat thuis de basis is. Ook met het introduceren en vasthouden van een gezonde leefstijl. Thuis geeft houvast om op terug te vallen als het een dagje niet zo lukt. Hoe je thuis kan zorgen voor de beste basis voor je kind, leer je in dit onderdeel.

17. Suikerbewust per leeftijdscategorie
17. Suikerbewust per leeftijdscategorie

Kinderen en tieners hebben vaak moeite om het nut van een suikerbewuste en gezonde leefstijl in te zien. Zeker als vrienden en vriendinnen hier geen rekening mee houden. Hoe ga je daarmee om als ouder? Leer hier hoe je je kind in verschillende leeftijdscategorieën kan ondersteunen toch voor gezonde voeding te (blijven) kiezen.

18. Lekker én gezond
18. Lekker én gezond

Eten moet leuk blijven en je moet er zeker van blijven genieten! Voor kinderen is het tevens van groot belang dat zij zich geen buitenbeentje voelen omdat zij suikerbewust en gezond eten. Een gezonde leefstijl betekent niet dat niets meer mag. Vind hier een overzicht van alle lekkernijen die wel lekker zijn voor kinderen en zonder problemen kunnen worden gegeten.

19. Suikerbewust buiten huis
19. Suikerbewust buiten huis

Vergeet niet dat thuis de basis is. Als het thuis in orde is met de voeding, heb je al enorm veel gewonnen. Hoe meer je kind thuis is, hoe makkelijker het is. Daarnaast is het een kwestie van goede afspraken maken met je kind en jezelf om ook buiten de deur zo suikerbewust en gezond mogelijk te leven. Hier enkele tips om dit succesvol aan te pakken.

20. Maak het leuk, houd het leuk
20. Maak het leuk, houd het leuk

Alle basisinformatie voor een gezonde en suikerbewuste leefstijl is binnen. Hier vind je informatie over hoe je kind juist door een suikerbewuste leefstijl helemaal hip kan zijn en een voorbeeld voor anderen. Heb je nog vragen over gezonde voeding? Jouw eigen situatie? Stel ze aan mij op de facebookpagina!

Kopen